SEO marketing

wat is er SEO marketing? SEO marketing is een term die staat voor een volledig proces dat er voor zorgt dat je websites een beter rendement gehaald. Er zijn in hoofdzaak twee aspecten aan SEO marketing.

seo marketing

SEO marketing voor meer bezoekers

SEO is een vrij technisch proces. Het betekent dat we de juiste woorden en termen gaan gebruiken op verschillende plaatsen in een website zodanig dat deze hogere resultaten behaald bij zoekmachines. Helaas houdt voor veel webdesigners het proces daar op. Ze vergeten het belangrijkste deel: de marketing!

Krijg je meer omzet en winst met seo marketing?

Wanneer je beslist om een website te laten maken dan doe je dit met een uiteindelijke doel voor ogen: meer winst genereren voor je bedrijf. De redenering die vaak wordt gemaakt is wel erg simpel.  Door  SEO technieken toe te passen krijg je meer bezoekers. Deze bezoekers kopen je producten of maken gebruik van je diensten. Je verkoopt meer en dus maak je meer winst. Klinkt verleidelijk, niet? Echter, de realiteit om te scoren in Google is net iets complexer.

Je hebt de juiste bezoekers nodig!

Het gaat er in principe niet om hoeveel bezoekers je op je website krijgt. Waar het echter om gaat is om kwalitatief hoogstaande bezoekers op je website te krijgen. Dit betekent bezoekers die klanten kunnen worden! Zo komen we terecht bij het marketinggedeelte van deze discipline.  Daarom spreken we van seo marketing. Het gaat immers om meer dan de website optimaliseren voor bepaalde zoekwoorden. Je kan toch geen webpagina’s gaan optimaliseren zonder in een eerste fase een grondige en juiste analyse te doen van de markt en zijn gebruikers?

Wat is het profiel van je klanten?

We willen in hoofdzaak weten wie de mensen zijn die onze producten of diensten consumeren, welke informatie ze op het internet opzoeken en welke woorden en termen ze daarvoor gebruiken. Pas wanneer zich er via SEO marketing een duidelijk rapport is gemaakt dat deze elementen in kaart brengt kunnen we de SEO copywriter aan het werk zetten.

SEO Marketing: werkwijze

Onze werkwijze voor SEO marketing is dan ook de volgende:

  • In de eerste fase gaan we aan de hand van zoveel mogelijk gegevens een duidelijk beeld vormen van de doelgroep en hun behoeften.
  • Dit wordt vertaald naar zoekwoorden en termen.
  • We gaan na waar er opportuniteiten zijn om snel goede resultaten te halen bij de zoekmachines. Dit noemen we in vaktermen ‘laaghangend fruit’.
  • Daarnaast werken we een lange termijnplan uit waarmee we er voor gaan zorgen dat je website na enkele maanden ook hoog zal scoren voor moeilijker zoektermen.
  • We sturen uiteraard constant de resultaten bij en we zoeken naar nieuwe opportuniteiten

Conclusie

SEO marketing is dus een boeiende aangelegenheid is waarbij er een constante wisselwerking is tussen de technische aspecten van website optimalisatie en de principes van de marketing. Het ultieme doel? Dat is meer winst voor je bedrijf. We helpen je daar graag bij. Contacteer ons vrijblijvend en we tonen je graag wat wij voor jou kunnen betekenen