Betaalbaar webdesign

Wat zijn de meest courante website tarieven voor betaalbaar webdesign? Dat hangt af van hoe de website wordt opgebouwd. Wat er bij een website achter de schermen gebeurd is immers  belangrijk. Goede software en een goede hosting zijn van cruciaal belang. We komen daar verder in dit artikel nog op terug. Dat betekent echter niet dat je website duur moet zijn om een professionele indruk te maken. Met betaalbaar webdesign kom je al een heel eind.

betaalbaar webdesign

Het oog wil ook wat.

Er zijn heel wat   psychologische testen waaruit blijkt dat ook voor een web sites de eerste indruk van vitaal belang is. de kwaliteit van je organisatie, je bedrijf, je diensten of producten worden in een fractie van een seconde beoordeeld aan de hand van de kwaliteit van je website. Mooi en verzorgd voor de dag komen met betaalbaar webdesign is dus ook op het internet belangrijk. Een professionele uitstraling mag dus absoluut niet verwaarloosd worden.

Design op maat is zeer duur

Er zijn nogal wat manieren om het design van een website te ontwikkelen. Aan de ene kant van het spectrum zien we websites die grafisch volledig op maat zijn gemaakt. Een grafisch ontwerper vertrekt daarbij van een blanco blad en gaat met een programma als Photoshop aan de slag. Alles is daarbij mogelijk en de mogelijkheden zijn als het ware ongelimiteerd. Maar deze enorme vrijheid brengt ook een enorme kostprijs met zich mee. Niet bepaald wat je betaalbaar webdesign noemt.

Immers, deze grafische ontwerpers hebben heel veel werk om vanuit een blanco scherm een volledige website te ontwikkelen. Als je dan nog weet dat het uurtarief van een goede ontwerper niet gering is begrijp je wel dat je snel een paar 1000 Euro kwijt bent voor de opmaak van je website. En dan spreken we nog niet van de programmatie en de software die achter de schermen draait.

Vaste templates zijn te beperkt qua mogelijkheden

Aan de andere kant van het spectrum zien we websites die gemaakt zijn aan de hand van een vaste template. Dit betekent dat je foto’s en teksten worden ingevoegd in een vooraf opgemaakte document. Hoe de website er zal uitzien ligt eigenlijk al vooraf vast. Er zijn daarbij ook geen mogelijkheden om aanpassingen te doen. Toegegeven, dit is een manier om aan zeer zeer  betaalbaar webdesign te doen. De resultaten zullen wellicht tegenvallen.

Als de template werkt met bijvoorbeeld een groene achtergrond met twee sfeer foto’s moet je het daarmee doen. Je kan de twee foto’s niet vervangen door vier foto’s en je kan ook geen achtergrond kiezen die overeenstemt met de kleur van je eigen logo. Een website op basis van een starre template is daarmee ook de goedkoopste oplossing. Toch mis je hier vaak de flexibiliteit die nodig is om de website een professionele look te geven die aangepast is aan de sfeer en uitstraling van je bedrijf

Betaalbaar webdesign: de gulden middenweg

De ideale manier om een website te maken die goedkoop en toch kwalitatief is? Dit is een mengvorm. Wij vertrekken absoluut niets van een voor gedefinieerde template. Toch gaan we ook niet vertrekken van een blanco blad. Anders loopt de kostprijs van de website te sterk op.

Wij bieden betaalbaar webdesign aan dat we aan een goedkope prijs kunnen aanbieden. We hebben daarom een aantal voorontwerpen gemaakt. Deze voorontwerpen kunnen we nog in alle richtingen aanpassen naar jouw smaak. Zo nemen we meteen een snelle start. Je krijgt snel een visuele voorstelling van hoe je website er zal uitzien en dat praat gemakkelijker. Het is handiger om met ons te overleggen als er al een eerste ontwerp op tafel legt.

  • Wat wil je nog veranderd zien?
  • Welke accenten willen leggen?
  • Zijn er andere kleurcombinaties die je in je website wilt integreren?
  • Wil je een ander formaat van foto’s?
  • Wil je een strakkere vormgeving?

Al deze zaken kunnen wij binnen het betaalbaar webdesign nog flexibel aanpassen.

En de kosten voor dit betaalbaar webdesign?

De kosten blijven daarmee goed onder controle. Je websites kunnen we dus goedkoper maken en je krijgt toch een professionele look en feel zoals je dit van een professionele grafische designer kan verwachten