Website opfrissen

Website opfrissen

Het internet evolueert snel. Wat zeven of acht jaar geleden de norm was is nu hopeloos verouderd. Een website gaat dus niet eeuwig mee. Je website opfrissen is dus wel eens nodig. Wij zien bij de meeste van onze klanten dat het originele ontwerp en de originele programmatie in de praktijk gedurende een drietal jaar de tand des tijds kan doorstaan. Daarna wordt het tijd om de website eens op te frissen.

Website opfrissen en aanpassen

Kleuren en opmaak

Je website opfrissen kan betekenen dat de look en de feel van je website moet worden bijgeschaafd. Een andere layout bijvoorbeeld. Een website met een kolom links of rechts is niet meer van deze tijd, enkel bij nieuwssites, online shops of uitgebreide infosites vinden we dit nog terug. Ook wordt er nu meer en meer gebruik gemaakt van lange pagina’s. Op mobiele apparaten maakt dit het scrollen gemakkelijker.

Responsive design

Visuele elementen zijn soms niet meer van deze tijd, maar ook de software in de achtergrond kan verouderd zijn. Je website moet daarom aangepast worden aan de laatste standaarden. Heb je een website die al wat jaren oud is? Dan zal deze misschien niet goed presteren op een smartphone of een tablet. Foto’s en teksten worden dan niet goed weergegeven. Spijtig natuurlijk, want daarmee verlies je klanten. Een website moet tegenwoordig perfect geschikt zijn voor weergaven op een mobiel toestel.

Website opfrissen: wat kost het?

We merken dat veel klanten schrik hebben van de hoge kosten die het aanpassen van een website met zich zouden meebrengen. Ben je ook in dat geval? Dan hebben we goed nieuws voor jou. Wij hebben een aantal zeer aantrekkelijke formules. Daardoor is het mogelijk om je een zeer betaalbare oplossing voor te stellen. Je website krijgt indien mogelijke een upgrade zodat deze aangepast is aan de laatste nieuwe standaarden. Lukt dit niet dan nemen we maximaal elementen over om de kostprijs binnen de perken te houden.

SEO zoektermen opdaten

Vaak koppelen wij deze opfrissing aan een nieuwe of aangepaste sessie zoekmachine optimalisatie. Het is immers ook zo dat er qua zoektermen en surfgedrag tendensen zijn. Die wijzigen ook over de jaren.  Zo stellen we bijvoorbeeld in de praktijk vast dat mensen die surfen via een smartphone Google anders gebruiken. Ze gaan in het algemeen kortere zoektermen gaan gebruiken dan de klassieke desktopgebruikers. Onlogisch is dat niet. Heel wat mensen zijn minder vlot met het kleine toetsenbord van de smartphone dan met het grote klavier van de desktop. Er worden dus merkelijk minder ‘long tail’ zoektermen ingegeven.

Website opfrissen? Contacteer ons!

Heb je een website die al enkele jaren oud is dan is ook dat vaak niet meer het geval. Is hij website aan een opfrissing toe? Aarzel niet om ons vrijblijvend te contacteren. Wij onderwerpen je websites aan een grondige analyse en geven u onze tips mee om u website opnieuw up-to-date te maken.