Soorten websites

Verschillende soorten websites
Je kan een website vanuit verschillende invalshoeken benaderen. Geef je de opdracht aan een webbureau om voor jou een nieuwe site te ontwikkelen? Eén van de eerste vragen zou dan moeten zijn: “waar moet je website voor dienen?” Er zijn veel zelfstandigen die een website laten maken zonder er echt bij stil te staan waar ze naartoe willen. Vanuit een verkoop- en marketing standpunt zijn er immers nogal wat  verschillende websites. Om je al een goed stuk op weg te helpen geven we je een overzicht van diverse soorten sites. Wat je echt nodig hebt zal zijn invloed hebben op de manier waarop de website wordt opgebouwd. Er komen namelijk andere modules en software aan te pas. Dit heeft dan ook zijn  invloed op de ontwikkeling- en onderhoudkost.

Alsje een nieuwe website wilt laten maken is het belangrijk dat je ongeveer weet waar je naartoe wil met je website. Ga je  de website vooral gebruiken om uw bestaande klanten te informeren over je bedrijf, producten of service? Wil je een soort online visitekaartje waar je je firma kan voorstellen aan geïnteresseerde prospecten. Wil je vooral nieuwe klanten aantrekken via het internet, klanten die uw firma anders misschien niet eens zouden kennen? Elk van de drie visies is verdedigbaar. Welke U best kiest hangt sterk af van uw positie in de markt, naambekendheid, andere online en offline mediakanalen die U gebruikt, het groeipotentieel van uw markt,…

Op deze pagina geven we een overzicht van deze drie modellen, en helpen we even meedenken met je zodat je kan kiezen voor het type van website die het meest aansluit bij je behoeften.

Welk soort website laten maken?