Website als online visitekaartje

Een typisch soort website is een online visitekaartje. Hierbij gaat het er niet zozeer om dat je de laatste info over je sector, producten en diensten op je website gaat zetten. Je wilt vooral aan nieuwe klanten en prospecten een duidelijk beeld geven van je firma, producten en diensten. Dit type website is beperkter qua communicatie met de klant. Zeker in vergelijking met het model waarbij je voortdurend nieuwe informatie aanbiedt.  In sommige gevallen heeft deze website zeker zijn voordelen.

website als online visitekaartje

Je wilt je firma in het algemeen voorstellen. Om enkele voorbeelden te geven:

  • Een firma gespecialiseerd in ontstoppingswerken kan op zijn website weergeven welke diensten er worden aangeboden en welke technieken er worden gebuikt. Dit kan worden aangevuld met enkele foto’s van de apparatuur en bestelwagens of vrachtwagens die worden gebruikt. We voegen er nog de contactgegevens aan toe met eventueel een noodnummer. Deze website zal beperkt zijn in omvang, maar kan toch een zeer professioneel en aantrekkelijk online visitekaartje zijn. Dit kan zelfs worden gepresenteerd op één enkele mooi opgemaakte lange pagina. Dit is ook een interessante formule om een eerste aanwezigheid te hebben op het internet. Je kan alvast je eigen domeinnaam vastleggen waaraan je eerste webpagina wordt gekoppeld. Het is later perfect mogelijk om een meer uitgebreide website voor je te maken en deze aan dezelfde domeinnaam te koppelen. Ondertussen ben je al aanwezig op het internet.
  • Een ander voorbeeld: je hebt een winkel en je verkoopt een zeer ruim gamma merken. Voor bijvoorbeeld een kledingwinkel is het in de praktijk niet mogelijk om constant alle modellen, kleuren en seizoensreeksen online te zetten. Het type website wat we hier bespreken is dan ideaal: We plaatsen een paar aantrekkelijke foto’s van de winkel, geven een overzicht van de verschillende merken die worden verdeeld, en vermelden de contactgegevens en openingsuren. De bezoeker van je website krijgt een duidelijk overzicht van je gamma en winkel.

Voordeel van een compacte website:

In het kader van deze uitleg maken we graag twee belangrijke kanttekeningen.

  • Het is vaak beter om een kleine, compacte website te hebben met de basisgegevens dan een zeer uitgebreide website die niet wordt aangepast! Als wij voor jouw een website maken als online visitekaart zorgen we ervoor dat deze eerder tijdloos is en verschillende jaren meegaat. Het heeft geen zin een foto van je kerstetalage op je website te zetten: wie in de zomer je website bezoekt heeft daar bepaald geen boodschap aan.
  • Houdt er ook rekening meer dat een uitgebreide website regelmatig onderhouden moet worden. Al te vaak zie je op het internet websites waar informatie opstaat die gedateerd is. Bijvoorbeeld in november 2020 lees je oud nieuws zoals “wij zullen aanwezig zijn op de beurs van 10 tot 14 mei 2020” of “bestel nu onze paascollectie 2020”. Dit komt absoluut niet goed over. Overweeg daarom of het voor jou nodig is om je website te kunnen updaten.

Een online visitekaartje moet je samen zien met je andere publiciteit. Het is belangrijk dat je je website adres vermeldt op publiciteit in weekbladen, op bijvoorbeeld een bestelwagen of achterruit van de wagen, op je offertes en facturen,  gedrukte visitekaartje, reclamefolders,.. Zo haal je maximaal voordeel uit je online aanwezigheid en versterkt je website het imago van je bedrijf. Een website ontwikkelen als online visitekaartje is budgetvriendelijk en heeft zeker zijn voordelen!

Andere soorten van websites

Is een online visitekaartje niet wat je zoekt? Lees meer over een website geoptimaliseerd voor Google of het online communicatiekanaal met bestaande klanten.